Advent u našem mistu

Doživite atmosferu Božića na „Adventu u našem mistu“ koji počinje u nedjelju 2. prosinca 2018. u Škraping centru u Tkonu. Od 2. do 23. prosinca, tijekom četiri adventske nedjelje, očekuje vas, od 15:00 sati, prigodni program uz blagdanske delicije, božićne pjesme i veselo druženje.

advent u nasem mistu program
U sklopu Adventa možete posjetiti Sajam otočnih proizvoda u blagdanskom izdanju, s bogatom ponudom autohtonih proizvoda. U hladnim zimskim danima ugrijte se kuhanim vinom i domaćim fritulama, a uz tradicionalne gastro delicije atmosferu će upotpuniti prigodne božićne pjesme kao i glazbeni program uživo. Prvi dan Adventa bit će obilježen i paljenjem prve svjećice na adventskom vijencu ispred Škraping centra, a Pučki pivači crkve Sv. Tome apostola, svojim iznimno vrijednim glazbenim izričajem glagoljaškog pučkog crkvenog pjevanja, na poseban način uvest će nas u ovo svečano predblagdansko vrijeme. U narednim nedjeljama Adventa za dobar provod pobrinut će se među ostalim, KUU Kunjka, Klapa Školji, ŠRD Kunjka i Milo Škara. Pozivamo sve mještane i posjetitelje na veselo zajedničko druženje tijekom Adventa, upravo povodom približavanja najradosnijeg kršćanskog blagdana.

Tijekom prosinca u Tkonu će se održati i dvije radionice izrade božićnih ukrasa koje će voditi DV „Ćok“, kao i lutkarska predstava za djecu „Djed Božićnjak“ Produkcije Z iz Splita. Organizatori adventskog programa su: TZO Tkon, DV „Ćok“, UPK „Hrvatski otočni proizvod“, JKU „Prvenj“ i Općina Tkon.

advent u nasem mistu